Print Friendly, PDF & Email

14/09/2023 Belgian Chocolate Village

chocolate illustrationZet uw tanden in de geschiedenis van het Belgian Chocolate Village

 

Sinds het einde van de 19e eeuw, huisvest de gemeente Koekelberg wat men terecht het “Dorp van de Chocolade” is gaan noemen.

In het hart van dit “dorp”, op de historische site van de ‘Biscuiteries Chocolateries Victoria’, ontdekt u een opmerkelijke art-decowereld. Met zijn prachtige, keramische fresco’s (1904), een majestueuze, centrale trap en zijn houtwerk uit de ‘Belle Epoque’, staat deze unieke parel helemaal in het teken van chocolade, als toegangspoort tot het ‘Belgian Chocolate Village’.

Wist je dat? De beroemde Big Nuts-reep, die nog steeds verkocht wordt onder de merknaam Côte d’Or,
werd in 1953 voor het eerst door de chocolaterie Victoria gemaakt en was er lange tijd hét topproduct.

De grote Jacques Brel kon ervan proeven toen hij de kartonnen verpakkingen van het familiebedrijf Vanneste & Brel kwam leveren bij Victoria, net voor hij naar Parijs vertrok om er zijn “onmogelijke droom” waar te maken.

Kerkhof van Laken

De begraafplaats van Laken of het kerkhof van Laken is een begraafplaats in de Belgische plaats Laken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
De begraafplaats ligt naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk en is de oudste Brusselse begraafplaats die nog in gebruik is.
Het is de laatste resterende Brusselse begraafplaats die als middeleeuws kerkhof rond een kerk ontstaan is. Op de begraafplaats is nog het koor van de oude kerk bewaard.